Ελάτε να δημιουργήσουμε με χρώματα!

Σε μια εποχή που η δημιουργικότητα συχνά παραγκωνίζεται από την ταχύτητα της καθημερινότητας, εκδηλώσεις όπως αυτή έρχονται να μας θυμίσουν τη χαρά του παιχνιδιού, της έκφρασης και της επαφής με τη φύση και την τέχνη.

Είναι από αυτά που χαίρεσαι να διαβάζεις:

Ελάτε να δημιουργήσουμε με χρώματα! Ανακαλύψτε τις εικόνες και χρωματίστε τις για να εμφανιστούν.

Την Τρίτη 13/5 17:00 στο καφενείο ΚΑΛΗΘΕΑ στους Κουρκουλούς και στις 18:30 στις Κεχριες, η καλλιτέχνιδα Φρόσω Παπαδημητρίου θα φέρει καμβάδες με κρυμμένες εικόνες, πινέλα και χρώματα για να τις αποκαλύψετε και να δημιουργήσετε και νέες εικόνες με θέμα την φύση.

Τι όμορφη ιδέα!

Σε μια εποχή που η δημιουργικότητα συχνά παραγκωνίζεται από την ταχύτητα της καθημερινότητας, εκδηλώσεις όπως αυτή έρχονται να μας θυμίσουν τη χαρά του παιχνιδιού, της έκφρασης και της επαφής με τη φύση και την τέχνη.

Η Φρόσω Παπαδημητρίου, με τον απλό αλλά μαγικό τρόπο της, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να αφήσουν για λίγο τα κινητά και να πιάσουν πινέλα — να βουτήξουν στο χρώμα και να “αποκαλύψουν” εικόνες που περιμένουν να ζωντανέψουν. Κρυμμένες μορφές, φυσικά τοπία, μυστικά του δάσους και της φαντασίας εμφανίζονται σταδιακά μέσα από τη δημιουργική διαδικασία.

Το γεγονός ότι αυτή η δράση φιλοξενείται σε δύο χωριά, Κουρκουλούς και Κεχριές, αναδεικνύει την αξία της τοπικής πολιτιστικής ζωής και το πώς η τέχνη μπορεί να ενώσει κοινότητες. Είτε είσαι παιδί είτε ενήλικας, δεν χρειάζεται να είσαι “καλλιτέχνης” για να συμμετάσχεις — μόνο να φέρεις την περιέργεια και την καλή σου διάθεση. Μια όμορφη ανοιξιάτικη αφορμή για να θυμηθούμε πως η δημιουργία είναι χαρά και μοίρασμα.

Μην το χάσετε!

Ποια είναι η Φρόσω Παπαδημητρίου

Η Φρόσω Παπαδημητρίου είναι μια πολυδιάστατη εικαστικός από τη Θεσσαλονίκη, με έδρα το Λονδίνο. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες, εικονογράφηση, πολυμέσα και γραφιστική στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απέκτησε πτυχίο Καλών Τεχνών από το Middlesex University και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Τέχνης και Πολιτιστικής Πολιτικής στο Birkbeck University του Λονδίνου.

Το έργο της χαρακτηρίζεται από πειραματισμό με διάφορα μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο και εγκαταστάσεις, εστιάζοντας στις σχέσεις του ατόμου με το κοινωνικό του περιβάλλον. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διεθνείς εκθέσεις, όπως στο Science and Technology Museum του Πεκίνου, στο Tate Modern στο Λονδίνο και στο Refugee Museum στη Θεσσαλονίκη .

Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως επιμελήτρια εκθέσεων και εκπαιδευτικός, διοργανώνοντας εργαστήρια που ενθαρρύνουν τη δημιουργική έκφραση και τη σύνδεση με τη φύση. Η πρόσφατη δράση της στην Εύβοια, όπου προσκάλεσε το κοινό να αποκαλύψει κρυμμένες εικόνες μέσω της ζωγραφικής, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσέγγισής της στην τέχνη ως μέσο συμμετοχής και ανακάλυψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικές αναρτήσεις