Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυβέρνηση: Ο Κυρανάκης «ξύπνησε» τον εφιάλτη των αυτογκόλ 

Πίσω ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στην πρόταση Κυρανάκη που ζήτησε τη μείωση του κομίστρου των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι πολίτες που καταναλώνουν αλκοόλ να επιλέγουν το ταξί αντί της οδήγησης.

Η έντονη αντίδραση των οδηγών ταξί οι οποίοι εξήγγειλαν μέχρι και απεργία προκειμένου να μην περάσει η πρόταση του υπουργού, ανάγκασε το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει τη στάση του στο θέμα αυτό. Φαίνεται δηλαδή να μαζεύει και να ακυρώνει την πρόθεσή της να μειώσει τα κόμιστρα, υπό τον φόβο κινητοποιήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του στον Real FM ξεκαθάρισε πως η δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για το μειωμένο κόμιστρο στα ταξί ήταν απλά «μία σκέψη» και πως «δεν θα προχωρήσει», «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών.

«Το υπουργείο κάνει μία σειρά από πολύ σοβαρές προσπάθειες και στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, τίθενται κάποιες προτάσεις. Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν μία σκέψη. Δεν θα πληρώσει προφανώς ο Έλληνας φορολογούμενος. Δεν θα επιδοτείται κάποιος για να πίνει», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στον Real FM, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα κάνει μία σειρά από ενέργειες όπως για παράδειγμα η διεύρυνση του ωραρίου του μετρό.

Προφανώς η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι το θέμα αυτό μπορεί να φέρει απέναντι στην κυβέρνηση ένα κλάδο ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάκαμψη της ΝΔ, εμφανίστηκε να υποχωρεί. Και αυτό γιατί πέρα από τους ίδιους τους οδηγούς ταξί  οι οποίοι θα ήταν δυσαρεστημένοι, η κυβέρνηση αξιολόγησε ως σημαντικό και το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες συμπολίτες. Η μεταφορά του κακού κλίματος προφανώς θα έφερνε νέες σκοτούρες στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Τη στιγμή μάλιστα, που το κυβερνών κόμμα καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψει δημοσκοπικά, μία τέτοια ιστορία θα τους πήγαινε και πάλι πίσω στο 23 και 24%. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών σε συνέντευξη του, είχε αναφέρει πάντως ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ να μην βρίσκονται πίσω από το τιμόνι».

Στο ερώτημα, δε, ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «υπάρχει και η παράμετρος ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από τις ψηφιακές κάμερες. Το ποιος θα πληρώσει και δεν θα πληρώσει θα το δούμε».

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ήταν ιδιαίτερα αρνητικός στην πρόταση Κυρανάκη που αφορά τη μείωση του κομίστρου των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι πολίτες που καταναλώνουν αλκοόλ να επιλέγουν το ταξί αντί της οδήγησης.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε, θέλει να επιδοτεί και να προωθεί το αλκοόλ στους νέους; Αν είναι δυνατόν να το λέει ένας υπουργός. Αυτά τα προβλήματα λύνονται με επιδότηση;» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. 

«Γελοιοποιεί τη λέξη επιδότηση. Γελοιοποιεί και εμένα που είμαι επαγγελματίας, που έχω υποστεί τα πολλά χρόνια που έχω δουλέψει ταξί σε απίθανες καταστάσεις, επικίνδυνες. Η παροιμία λεει είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και έφυγε. Έχουμε το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας αν θέλουμε τον παίρνουμε στο ταξί γιατί έχουμε υποστεί τραγικά θέματα από μεθυσμένους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Ανεβάζοντας τους τόνους, μάλιστα, σημείωσε «εμείς την πρόταση αυτή δεν την δεχόμαστε με τίποτα γιατί είναι κοροϊδία, το έκανε για να αποπροσανατολίσει την αλλαγή των θέσεων, ό,τι είχαμε πετύχει, και είχε ετοιμάσει ο κ. Οικονόμου για να ψηφιστούν. Ήταν μια κακή, βρώμικη συμπεριφορά του κ. Κυρανάκη».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟ ΚΚΕ: «Ο βαρύς λογαριασμός πολέμων, δασμών και κυρώσεων θα φορτωθεί στους λαούς»

Ασκήθηκε αναίρεση στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου

Έφοδος του Εσωτερικών Υποθέσεων σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής – Εννέα συλλήψεις

Σχετικές αναρτήσεις