Μοιράσου με!

Ο λαός μας έχει δύο πολύ σοφά ρητά. Τα πρώτο είναι το γνωστό σε όλους μας «ότι δίνεις, παίρνεις» που πολύ απλά σημαίνει ότι η ποιότητα κάθε πράγματος που αγοράζουμε είναι ανάλογη της τιμής του. Το άλλο είναι το «η φθήνια τρώει τον παρά» το οποίο σημαίνει ότι τα φθηνά πράγματα μπορεί με τον καιρό να αποδειχθούν πολύ πιο ακριβά από ακριβότερα παρόμοια πράγματα, αφού έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής και χρειάζονται συχνά αντικατάσταση ή αναβάθμιση. Εννοείται ότι και τα δύο αυτά ρητά ισχύουν και στον τομέα τόσο των ρολών ασφαλείας όσο και της γκαραζόπορτας.

Στην ασφάλεια του καταστήματος ή της επιχείρησης μας και του αυτοκινήτου μας δεν χωράνε οικονομίες. Είναι καλό να προσέχουμε – και να δώσουμε και κάτι παραπάνω – για να έχουμε. Ας δούμε λοιπόν γιατί είναι κακή ιδέα να αγοράσετε φθηνά ρολά ασφαλείας ή γκαραζόπορτες.

Συχνές βλάβες

Ένα από τα πιο συχνά παράπονα που ακούμε από πελάτες που έρχονται σε μας για να αντικαταστήσουν τα ρολά ή τη γκαραζόπορτας τους τους είναι ότι τους χαλούσαν συνέχεια, με αποτέλεσμα να πληρώνουν συχνά τεχνικούς για την επισκευή τους. Τα ρολά και οι γκαραζόπορτες έχουν σχετικά απλούς μηχανισμούς, αλλά και πάλι υπάρχουν εξαρτήματα και μέρη που μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα και να χρειαστούν αλλαγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία επισκευή θα έχει κόστος τόσο σε εργατικά όσο και σε ανταλλακτικά και εν τέλει, αν τα ρολά ή η γκαραζόπορτα σας χρειαστούν πολλές επισκευές, σε βάθος χρόνου το κόστος συντήρησης τους μπορεί να ξεπεράσει αυτό της αγοράς τους. Όσο πιο ακριβό το ρολό, τόσο και πιο ανθεκτικό.

Άσχημη εμφάνιση

Αυτό αφορά κυρίως τις γκαραζόπορτες, οι οποίες και είναι μέρος της «εμφάνισης» ενός σπιτιού. Εννοείται ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο θα κάνει περικοπές κάποια επιχείρηση για να ρίξει την τιμή των προϊόντων της, αλλά μία άσχημη γκαραζόπορτα όπως και να το κάνουμε, ασχημαίνει και το σπίτι στο οποίο τοποθετείται. Εννοείται ότι μία που κοστίζει λίγο παραπάνω μπορεί να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό ομορφιάς και ασφάλειας.

Προβλήματα με τους αυτοματισμούς

Άλλος ένας τομέας στον οποίο γίνονται συχνά «τσιγκουνιές» από τις επιχειρήσεις ειδών ασφαλείας είναι στους αυτοματισμούς που αφορούν τις αυτόματες γκαραζόπορτες και τα ρολά. Τα μοτέρ που τοποθετούν είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνά επισκευές ή και να «παραδίδουν πνεύμα» χωρίς καμία προειδοποίηση. Επιπλέον, πολλοί που έχουν αγοράσει φθηνούς αυτοματισμούς έχουν προσέξει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να «καταλάβει» το μοτέρ τις εντολές που δίνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά είναι κακής ποιότητας και δεν έχει καλό βεληνεκές.

Απρόοπτα

Το τεχνικό μας τμήμα δέχεται συχνά τηλέφωνα από άτομα που έχουν αγοράσει ρολά ή γκαραζόπορτες από άλλη επιχείρηση και ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάποιο απρόοπτο πρόβλημα, όπως ας πούμε να μην μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν τα ρολά ή την πόρτα τους. Όταν τα συνεργεία μας πάνε για να βοηθήσουν παρατηρούν ότι σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ένα κοινό γνώρισμα: φθηνά προϊόντα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων – δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κληθεί να λύσουμε προβλήματα τα οποία καθυστέρησαν κάποιο ταξίδι ή ακόμη και τις διακοπές του ατόμου που αγόρασε τα φθηνά προϊόντα – καλό θα ήταν να δώσετε κάτι παραπάνω από το να πάρετε το ρίσκο για να γλιτώσετε λίγα Ευρώ.

Μειωμένη ασφάλεια

Αφήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος: δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κληθεί για να τοποθετήσουμε καινούργια  ρολά ή νέα γκαραζόπορτα μετά από μία διάρρηξη κατά την οποία καταστράφηκαν αυτά που ήδη υπήρχαν, σε όλες τις περιπτώσεις οι τεχνικοί μας μπορούσαν να δουν ΑΚΡΙΒΩΣ που είχαν γίνει «τσιγκουνιές» με καταστροφικές συνέπειες. Τα πράγματα είναι απλά: όσο πιο ακριβό είναι ένα ρολό ή μία γκαραζόπορτα, τόσο πιο ασφαλές είναι.

Εν τέλει λοιπόν, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι στην ασφάλεια δεν χωράει οικονομία. Ένα λογικό έξοδο για την ασφάλεια του καταστήματος ή του γκαράζ σας, μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά χρήματα αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία σε βάθος χρόνου.